Bidde en klänning...

Var på stan idag, det var rea - hittade en fin klänning för en 50-lapp i storlek 122, vilket är på tok för stort. Men händig som man är sydde jag snabbt om den till en i en mindre storlek och dessutom utan puffärmarna och annat rynk. Är överlag skeptisk till klänning men har insett att det är ett praktiskt plagg ibland.

Här är resultatet av min förvandling:

  

Den enda söm jag behållt från original-plagget är fållen längst ner, i övrigt har jag tagit ut delarna med ett t-shirt mönster som sedan är förlängt. Hoppas hoppas hoppas att den passar.


Äntligen...

....är de färdiga de 4 bodysuitsen som jag klippte ut för länge sedan, satte i knapparna i går kväll. Det blev två stycken blå och orange-randiga, och två vit-orange-randiga. De blev riktigt bra tycker jag själv.

Men nu är knapparna slut så jag måste skaffa fler. Får ta skrutten på en runda på stan idag kanske, tänkte gå och bada men basängen var upptagen fram till 10. Kanske ska gå till stan? Vi har fint väder. Kanske de nya shortsen jag sydde till skrutten igår kommer till användning i snart. De blev förståss väldigt stora fastän jag tog den mindre storleken. Ska sno ihop ett par mindre ikväll när skrutten sover. Och en tröja. Och en solhatt.

   

Nya luvor

Är mäkta stolt!
Har sytt två nya fina luvor av ett alldeles eget konstruerat mönster. De fina tygerna är från E-slöjd, några stuvbitar jag köpt på syfestivalen i Stockholm. Tycker att de blev riktigt fina.

Tricket är ju förståss att göra en "toille" (franska och uttalas: to-all) det betyder att man gör ett provplagg i ett sämre tyg först, provar det, gör de ändringar som behövs och för över dessa ändringar på mönstret och tadaa: man har ett bra plagg! Men ärligt talat vem ids göra det hela tiden?RSS 2.0