Loppisfynd!

Var på loppis igår och hade denna gång faktiskt med mig lite kontanter. Så jag köpte denna duk som ser ut som ett lapptäcke. Jag fick genast en vision om att den skulle bli en snygg åkpåse till den lilla gröna sittvagnen.
Tänkte fodra den med ett ljust grönt fleecetyg, men funderar just nu på om det är smartast att sätta en dragkedja eller om man ska sätta dit tryckknappar eller kanske kardborrband? Såg en modell på åkpåse i boken Sy till barnen, där man kunde dela dragkedjan så blev den en filt.


Hästen går framåt

Det går framåt med hästen, den har nu fått en röd man och ögon.
Nu återstår bara det sista provet, att sätta fast den.
Ska försöka borra ett litet hål i käppen som jag kan sy fast den på så att den inte åker av. Ska försöka att inte borra i parketten eller i något annat känsligt.
Skrutten fick syn på hästen där den låg i hyllan i går och började göra klickljud (hästhovar). Den låg ganska högt upp så jag trodde inte den skulle synas för en sådan liten person, men skrutten har ögon som en hök.Smycken i glas!

Har provat på att göra glassmycken!
Väldigt roligt att hålla på med, bortsett från att man inte har en aning om hur det kommer att bli och att man får små små glasbitar som fastnar i huden  och sticks. Men jag ser fram emot att se hur de ser ut då de är klara. Speciellt intressant blir det då jag som är helt ny på detta ska lära andra hur man ska göra om några veckor!
Kanske kommer några bilder såsmåning om. Men har inga just nu.

Detta hade ju varit något för min vän Axelina som gillar att göra smycken och allt annat som glimmar!

Nytt projekt - käpphäst!

Ska göra en liten käpphäst till Skrutten i julklapp!

Så här ser den ut just nu, men den ska få lite man också i en glad färg, kanske grönt?

Sedan återstår bara att få fast den på själva käppen. Jag vill ju inte att den ska gå att dra av eller lossna när man leker.
Förslag emottages gärna.
Möss-swapen har kommit!

Jag fick ett sånt fint paket med posten igår!

Det var en jättefin mössa till Skrutten med vita och svarta får på, med gulrandigt foder.
Skrutten hade den på sig hela kvällen.
Men sedan var det choklad och garn och MASSOR av dubbelhäftande fliseline att göra applikationer av!

Tack snälla Tks-design!

   

Är det ett pussel eller kanske en bil?

Skrutten fick ett pussel idag.

6 stora bitar var det.

Hon öppnade kartongen, tog en bit i handen, tittade på den, ställde ner den på högkant på bordet och började köra runt den samtidigt som hon sa "Bll, blll, blll, bll, bll".


Paket?

Ett av swappaketen är klara! Nu ligger det bara och väntar på att bli skickat.

Vintern här

Snö is och kallt. 15 lager med kläder på skrutten innan man ska ut. Skrapa bilen varje gång den ska användas. Halka runt och tappa bort vantar. Frysa. Mörker. Tända ljus och vips så är julen här.

Lagrad tid

Vad tar all tid vägen egentligen? Det finns så mycket att göra!
Det måste finnas något centrallager någonstans där man kan beställa mer?!

Kisse-katt

Fick en förfrågan om man kunde beställa en liten katt, och visst kan man det!

Skicka ett mail till Pennysson@passagen.se så kommer vi överens om hur den ska se ut och vart den ska bo!


Inspirationen slog till...

...igår kväll. Jag har ju funderat och funderat på vad jag ska sy till julhemlis-swapen och igår så uppenbarade det sig. Det som förvånde mig mest var att det gick så bra att fixa till mönstret och att sy, det bara flöt på, vilket förvånade mig. Alltid är det ju något som brukar strula lite, någon tråd som tar slut mitt i en söm eller så, men det gick så bra så.

Men nu är jag bara lite nervös att det inte ska passa, jag har inte sytt i den här storleken förut.

Scrappat och klart

För att slippa julhetsen har jag örjat med julklapparna redan nu. Var på en butik som sålde allt möjligt i pysselväg och tog och köpte mig en liten stämpel och dyna och har nu pysslat ett gäng julklappsetiketter. Men jag tror inte scapp är något för mig, jag tyckte det var kul i ca 20 minuter. Med risk för att stöta mig med riktiga scrappare så tycker jag att det är trist att använda färdiga stämplar till att göra saker. Fast det är ju roligare än något färdigköpt förstås, men jag föredrar nog mina älskade svarta tuschpennor ändå.


Hoo hooo

Äntligen är ugglebrallorna klara!

De är till Skrutten men de blev väldigt stora. De är sydda i det bruna uggletyget från Jofotex och har bruna muddar. Fast jag tycker nog att de bruna ugglorna ser rätt så svarta ut. Beställde också lite av det "äppelgröna" elefanttyget de har oh det är mörkt grönt i minaögon. Det så klart fint i vilket fall, men äppelgrönt hade varit ännu finare....
Nu blommar löken

senast jag gjorde detta blev jag tvingad på slöjden - men jag har faktiskt broderat korsstygn frivilligt.
Det ska bli en blomma av något slag. Men vi får se hur det går, har redan lyckats räkna fel mer än en gång och då har jag ändå bara kommit ca två cm. Har ju faktiskt gjort klart en del saker på det senaste men inte kommit mig för att fota dem, men vilken dag som helst nu...


Helgen som har varit.

Har haft celebert besök i helgen ända från Gällivare!
Det har varit en rolig och mysig helg! Jag fick fina chokladpraliner av min goda vän, som jag har mumsat på idag. De är så grymt goda! I utbyte sydde jag en vetevärmare att fästa runt höften. En sån är ljuvlig att ha när foglossningarna gör sig påminda.

Annars har jag börjat fundera på julklappar - kan man kan sy något till mannen? Såg ett trevligt mönster i senaste Burda på en munkjacka, den hade 3 prickar, svårighetsgrad 3 alltså, den är inte prickig - undrar om jag klarar av den utan att behöva sitta och sy alla nätter fram till jul? Några erfarenheter någon?

RSS 2.0