Borde egentligen...

... göra klart den lilla text som ska skrivas tills imorn.
Men nu sitter jag helt plötsligt och surfar på nätet och funderar på om jag kanske ska ta fram min stickmaskin nån kväll och sticka någonting.
Några ideér på vad man kan sticka?

Nya projekt

Har klippt till lite nya projekt:

ett gäng shoppingkassar
en ny snuttefilt
en fuskpolo i fleece


Får se när jag hinner sy ihop allt. Det är lite mycket av allt just nu.

Listan och katterna

Nästan hela septemberlistan avklarad nu, bara förkylningen kvar att bli av med.

Håller på att stoppa de små tygkatterna jag sytt. Skulle ha sicksackat kanten märker jag för att sömmarna har spruckit upp på vissa ställen. Bild kommer när de är klara.

Tavlan är också inramad och klar, men jag kan inte visa den nu, det är en present till någon som gillar att surfa på nätet.

Sedan ska jag sätta lite storlekslappar och namn i Skruttens nya kläder. Och sedan är hela listan klar.

Loppisturné

Har åkt runt på lite olika loppisar idag och fyndat lite barnkläder och diverse leksaker. Till exempel fick en bättre begagnad gunghäst följa med hem för 60 kr. Den är redan favorit här hemma. Men jag funderar på att frisera den lite, "manen" är som en stor tova av ludd.

Kvällspysslet

    

Sydde klart tröjan jag börjat på för länge sedan idag. Det är en svart luvtröja med orange kantband och Synliga orange sömmar. Har utgått från ett enkelt tröjmönster och sedan ritat av luvan och fickan på en av Skruttens favorittröjor och sedan improviserat ihop det. Den är inte provad än men den ser rätt stor ut i storleken. Det saknas en tryckknapp i sprundet fram och sedan ska den få ett märke på sig också. Men sedan är den helt klar.

Byxorna är också klara. De är i turkos velour från Stoff och stil och har röd mudd från samma ställe. Mönstret är taget ur en Ottobretidning. Även här saknas märket. Men jag syr på det när jag hinner. Nu väntar nya projekt.Inflyttning och skörd.

Har skördat mina kryddor i lilla trädgådslandet idag.

På brickan syns Grekisk oregano, två olika sorters Timjan, Kinesisk gräslök och en Basilika skymtar i förgrunden. Basilikan har fått flytta in igen, det är så kallt ute, den får bo på fönsterbrädan så länge. Även pepparplantan har fått flytta in på fönsterbrädan tillsammans med en paprikaplanta och ett rosmarinträd.
Så nu hänger det kryddor och torkar i köket. Det är kul att, när vintermörkret lagt sig, ta fram en timjankvist och repa av den rakt ner i en god fisksoppa med vin i och till, och tänka tillbaka till sommaren och känna sig lite stolt över sina egen-odlade kryddor.

         
Diverse kryddor                   Pepparfrukter, vita    Rosmarinträd

Läste att rosmarin inte överlever i vår zon utan ska övervintras svalt och ljust, vilket är svårt hemma hos oss. Så jag testar fönsterbrädan, alternativet är ett mörkt kallförråd på gården. Men jag hoppas rosmarinträdet klarar sig, jag tycker att det lilla trädet är så fint och att det påminner mig om varmare breddgrader. Dessutom var det en jäkla fynd!

Och vinnaren är...

...Axelina!!!!Festisbörsen kommer med posten!

Sitter och syr just nu, vi får se vad det blir idag, men det lutar åt att sy klart en svart luvtröja till Skrutten och ett par turkosa velourbyxor med röda muddar.

Fast egentligen vill jag se på film men det går inget bra på tv. Så det blir jag och symaskinen ikväll.

Mellan snytningarna...

... har jag faktiskt hunnit klippa ut och sy lite granna idag.Det har blivit ett par gröna byxor med svarta stjärnor på av ett tyg jag hittat i stuvlådorna på Ohlssons. Och en orange och blårandig tröja av en fin fyndad trikå. På tröjan sydde jag fast en liten tyg-katt som jag gjort i randigt tyg.

Det är så kul att göra små aplikationer och sy fast på kläder och väldigt enkelt!
Så här gör jag:

1.  pressa fast fliseline på ena sidan av en bit tyg
2.  rita en enkel figur (tex konturen av en katt)
3.  sy längs konturen med en tät sick-sack.
4. klipp ut figuren
5. sy fast den med raksöm där du vill ha den, (tex på en tröja.)

    

Skrutten var mycket intresserad av att prova de nya kläderna och fascinerad av den randiga katten. Jag plockade raskt fram kameran för att få några bra bloggbilder, men batterierna var på upphällningen och den ville inte ställa in någon skärpa.

     
 


Att göra i September

  • bli frisk från en äcklig förkylning så att jag kan gå och träna igen.
  • sy några nya spralliga brallor till Skrutten, barn växer så fort!
  • sy några långärmade tröjor till Skrutten, hösten är ju här!
  • sy en mjukis-katt av ett mönster jag hittat i en bok, (kanske gör jag en dromedar också.)
  • pyssla två styckna grattiskort
  • rama in en bild, (vilket känns besvärligast av de alla, hur gör man en snygg passpartou utan bra kniv?


En festis?

Tog och pysslade mig två små festis-liknande fodral att ha småsaker i igår kväll.De är gjorda av de bitar som blev kvar när jag fållade upp ett par nya jeans. Dragkedjan och broderierna har jag fått av min fyndiga farmor som brukar hänga på loppis titt som tätt. Broderierna är faktiskt et gammal broderad duk som hon helt sonika tog och klippte ut broderierna på. Hon gav dem till mig och sa att jag kunde ju sy fast dem på något. Ja, det kunde jag ju. Det blev rätt så kul tycker jag.

Den med gula broderier tänker jag behålla själv och ha tamponger och sånt i handväskan. Jag kom på att det kunde vara en bra idé att samla sånt i en liten börs av något slag sedan jagen gång  vid kassan förstrött plockade upp min plånbok ur handväskan, väntade tills killen stoppat mina nya jeans i påsen och sedan när jag skulle betala såg att det satt ett trosskydd fast i plånboken.

Men den här röda festisen letar en ägare så jag tänker lotta ut den bland de som skriver en kommentar till det här inlägget. På fredag kväll drar jag en vinnare och berättar vem det blev här. Lycka till allihopa!
 


  
     

Upptagen...

...potatis.
En ros är en ros är en ros

Bjuder på en ros från kolonilotten.
Hoppas den slår ut lika vackert som de som står kvar ute.
 

RSS 2.0