Mannen, munkjackan och grillen.

Idag har jag lagt sista sömmen vid mannens munkjacka, men det finns en hel del trådar att fästa och sedan ska det sys på någon form av text också... visar när den är helt klar.

Vädret är fint, Skrutten och jag har varit på cykeltur, ätit glass och lekt i lekparken.

Alldeles nyss grillade vi i det strålande solskenet, lite bisarrt är det dock, att det är så otroligt varmt och soligt och ändå ligger en snöhög brevid grillen.

Ordning och reda

Skulle börja sy på mannens munkjacka, men började rota runt i alla mina sybehörslådor och leta efter saker när jag insåg att de små påsarna med knappar man får med köpekläder låg överallt och störde. Man kan ju inte använda dem då man syr, ifall någon knapp skulle försvinna från plagget, så då är det ju bäst att samla dem på ett och samma ställe.
 
En tom bakpulverburk fick stå till tjänst, med ett fint rött papper från The Paper Mill i England, (köpte när jag var där sist) som ser lite ut som ormskinn i strukturen och är lite blankt och en liten handskriven lapp på med innehållet på.

Och vips, så blev det lite bättre ordning i mina lådor!
 Det är ju långt ifrån något mästerverk, men det var funktionellt och billigt.

Har varit och köpt en ny säng till Skrutten, det är ett blocket fynd. Tänkte först måla den, men den var så fin ändå så det blir nog bara att ställa in den som den är. Har också fyndat några skåp från en viss inredningsaffär, fast jag har köpt dem på loppis för en billig penning, de ska också in i Skruttens rum och ska ändra lite färg innan de är klara.
          


Mannens munkjacka...

...är påbörjad.

Har fascinerats över hur ett Burdamönsters sömmnadsbeskrivning kan vara rena grekiskan. Det finns ingen logik och det är helt inkonsekvent hur de byter namn på delar från mönstret till sömmnadsbeskrivningen... suck.

Någon som har ett bra tips på var man kan hitta bra och snygga mönster för herrkläder.

Tips på var man hittar bra och snygga mönster för herrkläder (med vettig sömnadsbeskrivning helst)  emottages tacksamt!

Nytt projekt igen!

 Nu har jag börjat på en vårjacka till Skrutten av  ett tyg som jag köpt på rea för ganska länge sedan, tror det var i fjol. Jag köpte just för att sy en liten jacka, men det har dröjt till nu innan den blev påbörjad. Jag blev så inspirerad då jag surfade runt på ett gäng sybloggar och såg att folk börjat sy jackor i fantastiskt fina tyger och tänkte att nu är det dags!

Jag drog till med en lite större storlek än jag brukar använda när jag klippte ut mönstret och det kan ha varit en dålig idé för jackan ser helt enorm ut och då har jag inte satt på muddar eller krage än. så vi får se om Skrutten kommer att kunna använda den i år.

Men för tillfället går det lite trögt eftersom jag funderat hela dagen på hur man ska sy i muddarna (jag har så klart gjort annat idag än att bara fundera på muddarna, men det har funnits i bakhuvudet hela tiden)  så att det blir snyggt och bra med fodret, det var länge sedan jag sydde något med foder. Kollade runt på lite sybloggar och nu tror jag att jag förstått hur man ska göra. SÅ nu ska jag försöka ge mig på muddarna! Wish me luck!


Vår?

Våren är här för det säger de på tv.
Och visst det är lite varmare och blötare, men sommaren känns väldigt långt borta.


Syfestival fångst

Såhär mycket tyg fick jag med mig hem från syfestivalen.

De understa är från E-slöjd, sedan är det några från MG-tyger och de två översta från Mjuka tyger. Det blev också en färdig t-shirt från kamelontdesign i filurtyget, stod och funderade på att köpa en stuvbit, men en färdig t-shirt kostade ungefär samma så då blev det en sån istället. 
Det var dessutom huggsexa om stuvbitarna så jag ville inte gärna hänga vid korgen för länge...

Hittade också 2 mindre tygbitar, en med det roliga barnmönstret med banditer och andra smågifurer på, och en bit med Fem myror mönstret.

Köpte även ett mönster för vuxna kvinnor så nu äntligen ska jag också få något sytt till mig själv!
T-shirten på mönstret ser väldigt fin ut, precis sån som jag trivs i, så jag hoppas att mönstret är bra. Ska testa så snart jag tvättat några av tygerna jag tänkt sy i.


                                        

Välkommen Josef!

Här är en bild på ett litet set jag sytt till en liten Josef.

Jag klantade mig på axeln genom att glömma först att lägga till extra tyg för ett sprund, sedan glömde jag att sy dit extra tyg och sydde först ihop hela axeln och fick sprätta... Sedan la jag det hela åt sidan ett par veckor så att ilskan skulle hinna lägga sig.

En vacker dag för inte så länge sedan fick jag en väldig lust att sy klart gamla ufon och då blev det äntligen klart det lilla setet. Om det inte kommit fram till lillen än så är det på väg, så jag lägger ut en bild ändå, det är ändå allra finast live.


Syfestival

Nu har vi varit på syfestvalen och jag kom därifrån med flera kg tyg och ett gäng hundralappar mindre!


Myströja ännu oprovad

Gjorde en tröja av det som blev över av velouren som jag sydde byxor av tidigare. Det blev grönt som godis med kantband i en obestämd korallröd färg. Ja jag vet inte riktigt. Ibland är det som om jag syr saker jag aldrig skulle titta 2 gånger på i en affär.. Ibland verkar idén så bra, men sedan när man ser hur det blev så känns det sådär. 
Hursomhelst så gjorde jag synliga sömmar med min overlock, ( en vanlig overlock ingen cover) genom att sy ihop tygerna aviga mot aviga och sedan sticka ner med en enkel raksöm på framsidan. Fickan har också synliga overlocksömmar. Den skulle egentligen ha haft en luva men tyget räckte inte till det, men det är enklare med alla ytterkläder om man inte har en luva under, så det blev ju bra iaf. Nu återstår bara att prova den.


Vill ni se en stjärna?

Äntligen har jag sytt klart detta set sytt av stjärntrikå som jag fått i en tidigare swap. Jag tror det blev en pyjamas.
Det är bara resåren i byxorna som fattas innan de är helt klara att användas. Men det är sånt kaos bland mina sysaker för tillfället så det känns helt övermäktigt att ens försöka hitta resåren.


Vårswapen är här!

Jag älskar paket!
Speciellt de som kommer i brevlådan och idag fick jag ett väldigt fint paket i min brevlåda.

Det Innehöll ett jättefint prickigt tyg, en klänning till skrutten, choklad, små söta gröna husknappar, en virkbok för nybörjare ( dvs mig!) och en liten virkad krokodil (som inte var virkad av en nybörjare) och en grytvante i silikon som ser ut som en krokodil! och så ett kort.

Tack så mycket för det fina paketet Krumelur !!!

Sakerna till Skrutten slog jag in igen i paketet eftersom Skrutten älskar paket precis som sin mor!
Så det öppnades när vi kommit hem från dagis. Skrutten blev mest imponerad av  "koko-ilen" och grillvanten!


RSS 2.0