Stackars kudd-katten!

Den galna kudd-katten som först fick ett ganska svalt välkommnande in i familjen har nu råkat i trubbel igen! 

Efter att först ha blivit kissad på och körd i maskinen, tappat formen, torkat och sedan blivit runt-buren i hemmet, har den nu också hunnit bli fullständigt nerkräkt. Så nu är den tillbaka i maskinen igen och snurrar varv efter varv, kanske ligger den just nu och mediterar över möjligheten att den kommer att få spendera rätt mycket tid i tvättmaskinen framöver.

Annars så spenderar jag lördagkvällen med att försöka skriva klart min hemtenta och bädda rent och skölja bort kräks...

Nu var det dags igen...


Betong-bullen!

Har äntligen varit och tagit rätt på mina skulpturala alster, det vägde en del så jag var tvungen att ta bilen.
Ska lägga ut en bild på min betongbulle så snart jag hinner... den ska få vara i trädgårdslandet i sommar.
Så här såg betongbullen ut medan den "brann" - torkade.

Galen kudd-katt

Har sytt en tokgul kuddkatt till Skrutten.
Tänker smyga ner den i spjälisen, får se vad hon säger imorgon då hon får syn på den.
Mönstret till kuddkatten komer från min nya mönsterbok av Hanne Meedom och tyget det är ett loppis fynd.
2 kr kostade det.


Äntligen nya grytlappar!Hade tänkt vara med på en grytlapps-swap, det var tom mitt förslag, men jag lyckades inte anmäla mig i tid! Men det har varit mycket andra saker i mitt huvud nu ett tag, saker som ska göras, fixas och kommas ihåg, och då blir det lätt så att något försvinner i röran... :-)

Jag hade ju önskat mig av tomten, men jag fick inga, så jag fick göra dem själv. Men först har jag ju gruvat mig i en evighet för jag fick ingen grytlappsinspiration och sedan när jag började tog det ju bara en halvtimma att sy dem!

Speciellt förtjust är jag i fågelgrytlapparna, det tyget är så fint!
Båda tygerna har jag fått av min snälla farmor.

 

Projekt på gång

Har hållit på med att rita mönster och ta ut delar till en hel bunt med nya barnkläder idag. Dessutom har jag varit och beställt min efterlängtade overlock. Det blev en Pfaff Hobbylock 2.0, så nu väntar jag med spänning på att den ska komma - förhoppningsvis redan i nästa vecka!


Så här går det med virkningen.

Det är en bit kvar innan det syns att det är en bikini, men snart är den klar och då är det  bara för våren att annonsera sin ankomst, jag väntar och roar mig under tiden med att fantisera om vad som ska odlas på kolonilotten i sommar.


Inte mycket sytt nu...

... men jag har börjat virka på en bikiniöverdel i svart och vitt! det går faktiskt väldigt fort att virka men jag är ovan och får rätt ont i fingrarna.
Nu har jag hämtat ut mina fina mönsterböcker och suttit och dreglat över alla fina mönster! 
I helgen ska jag sy! kanske det dyker upp något nytt här på bloggen under söndagen!

Gass i stora lass!

Skrutten har kommit på tjusningen med glass, och blir verkligt förtjust när hon  kommer på idén att äta glass själv. Då liksom skrynklar hon ihop ansiktet flinar stort och ser extra busig ut och säger "Gass!" med ett ganska väsande ss ljud. Ibland går hon liksom och viskar "gass" för sig själv och låter lite som Smeagul i sagan om ringen ( "my precius.."). 

Böckerna har äntligen kommit men jag har inte hunnit hämta ut dem än - ska göra det imorn, och till helgen ska jag sy!

ssssssssssssssssssyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....ssssssssssssssyyyyyyyyyyyyyyyyyyy...........


Väntar och väntar...

...på mitt paket från bokhandeln, men idag såg jag att paketet var skickat, så jag var tvungen att spåra det och det har passerat sorteringsterminalen, så det är nästan här! Har beställt mönsterböcker av Hanne meedom och elsbeth gynther, det verkar som om många använder dessa mönster så jag tänkte prova jag med. nu måste jag verkligen jobba undan så att det finns tid att sy när böckerna kommer!!

Skrutten gillade föressten käpphästen - eller käppdjuret som den också kallas - men vi glömde paketet hemma när vi åkte iväg och firade jul så hon fick den på nyårsafton istället.
"Kee!" utbrast hon (betyder paket) när hon fick se paketet.
Skrutten gillar paket, jag tror hon har det efter mig!


Vårhemlisen!

Har anmält mig till vårhemlisswapen, här är svaren på frågorna!

1, Hur många barn har du?
1 barn
2, Kön kläder och skostorlek på barnen
Unisex, strl 86, strl 21

3, vad har du för storlek på kläder, skor/tofflor?

strl 36/38, strl 36/37 på fötterna.
4, Är du nybörjare, medel eller avancerad på stickor?
medel
5 -"- på sömnad

medel
6, Vilken typ av tyg föredrar du?

naturmaterial, gärna trikå, gärna retro och fina färger
7. Vilken typ av garn gillar du?
naturmaterial, mjuk alpaca ull och andra garner som inte sticks

8, Håller du på med någon annan skapande hobby(vad?)?

nybörjare på virkning
9, Vad gillar du för godis?

choklad
10, Är du allergisk mot något?
nej

11, vad är dina favoritfärger?

grönt och brunt, och rött är fint
12, Finns det några färger du absolut inte gillar?

pastellfärger, neonfärger och döskallar och kamoflage går också bort.
13, Kaffe eller te?
te

14, vad lyssnar du på för musik

katie melua, norah jones, billy holliday
16. Vad läser du för böcker?

historiska romaner, konstböcker, ibland lättsmält chiclit, men mest kurslitteratur...
17, Prenumererar du på någon sy/sticktidning?
ottobre


Det virkade!

Här är mina första virkade alster. Kaninen hamnade tyvärr på snedden men det får gå ändå. Allt är virkat i tjockt bomullsgarn som jag köpte på en garnaffär någonstans. Bollarna rullar faktiskt förvånansvärt bra och det gick alldeles utmärkt att spela innebandy med den lilla. Skrutten tittade på när jag virkade det sista på kaninen och fick ett vredesutbrott för att den aldrig blev klar så att hon kunde leka med den!

    

Väldigt virkat!

Fick boken "Väldigt virkat" i julklapp av mannen, och den är jättebra! Massor av roliga projekt i den, men jag är nybörjare på virkning så jag har bara testat några småprojekt. Har virkat en lagom stor randig boll och en lite mindre randig boll till Skrutten. Den stora kan man ha att sparka på inomhus - skaderisken minskar ju betydligt med en virkad boll - och den lilla bollen ska Skrutten få ta med till morfar så de kan ha den när de spelar innebandy i mormor och morfars hall. Tänkte att vitrinskåpet nog borde tåla en liten virkad boll.

Sedan har jag virkat mig ett par svarta små örhängen eller ganska stora egentligen om man tänker på att de är örhängen - mannen tyckte vid första anblicken att de såg ut som små grytlappar. Hmm... vi får se hur de tar sig ut när de är monterade och klara och hänger i öronen...

Och dessutom har jag beställt böcker, mönsterböcker!
Har på känn att 2009 blir ett år med många nya härliga projekt ! (och några mindre härliga)! 
Dessutom börjar ju odlingssäsongen snart! Ja det blir fullt upp i år! Till hösten är det ju också tänkt att jag ska skriva mitt exjobb och ta examen, jag lär ju inte lida av brist på saker att göra. Jag ser fram emot sommaren, då ska jag kanske vara föräldraledig igen med Skrutten och bara mysa och bada och pyssla och påta på kolonilotten. Snart är sommaren här! 

Nya gardiner!

Var på en viss inredningsaffär dit folk vallfärdar för att köpa billiga saker, och passade på att köpa gardintyg. I ett svagt ögonblick hade jag glömt hur trååååkigt det är att sy gardiner! Hur som helst så köpte jag 2 m tyg och sedan när jag kom hem ändrade jag mig och sydde längder istället, vilket blev jättefint men räckte bara till ett fönster. När jag såg hur fint det blev bestämde jag mig för att ha lika i alla fönster och då behövs ju massor med mera tyg. Så vi får väl se när de här gardinerna blir klara egentligen... kanske till sommaren?

Nytt år nya projekt!

Hoppas att alla får ett fint år 2009 med många roliga projekt med härliga tyger och garner!


RSS 2.0