Pennysson nu i solen

hann pyssla nagra praktiska pasar med leksaker till Skrutten innan vi akte. Resan har gatt bra, Skrutten har roligt och vill bara bada och ata glass hela tiden.

Semestern har börjat...

... så nu blir det sparsammare med inläggen för min del.

I sommar ska jag umgås med familjen och skrota runt på odlingslotten och påta med mina tomater i växthuset, jag ska bada i sjöar och hav och ha "mick-itt" (picknick) så ofta jag hinner, kan tänka mig att det blir en del glass också...

Stäng av datorn nu och ut i solen med dig!

SYdag med goda vänner

Vi var flera som sydde hemma hos mig igår, det var mycket trevligt. Det blev också en lunch på balkongen medan Skrutten sov middag. Linssoppa med nybakt bröd och mina syvänenr hade med sig fikabröd, goda kakor och morotsmuffins i  utbyte mot att låna mina maskiner... Allt var mycket gott!

Jag passade på att sy klart några par byxor som jag klippt ut, det blev 4 par till Skrutten. Två av dem blev till av ett par recyclade mjukisbrallor i vuxenstorlek som var på väg till loppis. Det kommer att bli mer barnkläder av återanvända vuxenkläder här, eftersom jag fått lite olika loppiskläder av en god vän.

Jag blev väldigt inspirerad efter att ha läst "Köp inte den här boken- mitt år med köpstopp". Men jag återkommer med mer om detta vid ett annat tillfälle, har lite saker att hugga tag i här hemma.

Tröjan som jag sydde och som Skrutten redan växt ur då den var klar, har fått ett nytt hem!
Den bor nu hemma hos Heléne på litensotnos.blogspot.com .Mannens munkjacka

Den har varit klar en tid, men det ska på ett broderi också vi får se när det blir av, men här är den i alla fall.
Bilden blev väl inte så bra, men den ser mycket bättre ut på mannen i fråga.


Små små spralliga brallor

Såg ett behov av att utöka klädförrådet nu när pottträningen är i full gång. Oftast går det väldigt bra, men någon gång om dagen blir det inte som planerat för Skrutten och då är det bra med en hög nya småbrallor...hemsydda så klart!

Ritade av ett par byxor med bra passform, gjorde ett par misstag, ändrade mönstret , sydde några par, gjorde fler misstag men till slut blev det riktigt bra. Tricket är att lista ut i vilken ordning man ska göra momenten för att det ska bli bra och sedan måste man klura ut vilken söm/maskin som ska användas, lite som ett detektivarbete faktiskt.

När man har en overlock blir man ju väldigt frestad att använda den hela tiden, men ibland måste man inse att det faktiskt blir bättre på den vanliga symaskinen.

Trikån är från E-slöjd, stuvar som blivit över då jag sytt byxor och tröjor passar perfekt för ändamålet, kantbanden är muddväv från både stoff och stil och ohlssons...

                    

Mammans elefanter

Jag har fått en alldeles egen tröja sydd av mig själv!

Köpte ett trevligt mönster på syfestivalen, eller det var flera mönster i samma påse, men det var t-shirtmönstret jag var ute efter, och nu är den första tröjan klar! Naturligtvis var jag tvungen att ändra lite i mönstret, mest i nederkant eftersom många t-shirtar och (även denna) är för korta, så jag la till en rejäl mudd nertill.

Elefanttyget är från stoff och stil och mudden är trikå från Ohlssons, mönstret minns jag inte vad det hette.

Tilläggas bör att jag trivs ypperligt i min nya tröja och att den uppskattades av barnen på dagis när jag hämtade Skrutten häromdagen. "Elefant!" sa dom, eller ja, det lät mest som "tant" och så pekade dom på mig, jag hoppas i allafall att det hade mer med min tröja att göra än att jag fyller 30 snart....


Dagens outfit: shorts & löbba

Det blev en bit tyg över när jag sydde Mannens munkjacka och jag tänkte att jag skulle prova att sy nått nytt. Det blev ett par shorts, vädret var ju sällsynt tillåtande i helgen.

Mönster är Meedoms form 2, shortslängd, och en ficka på varje ben. Satte resårmudd i midjan, vilket blev lite konstigt eftersom mönstret var ohyggligt stort, så det blev lite pösigt. Kanske Skrutten kan ha shortsen till 12 årsdagen... form 2 är ohyggligt stort, sydde den gula jackan i det också och den var också knasigt stor...

Här är shortsen matchade med "löbba" (gummistövlar) fyndade på loppis för 30 kr,
och en tröja från kameleontdesign inköpt på syfestivalen.


Inget sytt inget pysslat

....på flera dagar nu, snart försmäktar jag på denna ö.

sitter framför datorn och skriver hela dagarna så det blir inget sytt nu. men snart är sommaren här och då finns det kanske tid tillmera sånt, jag har som vanligt massor med ideér! Har upptäckt en ny webbtjänst som omvandlar vanliga jpg-filer till vektorgrafik, så jag har lite saker på lur som ska hända framöver....hm ska inte avslöja för mycket nu...

...har lite tidigare gjorda saker som kommer upp  på bloggen inom kort.

RSS 2.0