Postad swap.

Nu är swappaketet äntligen postat och klart.  
Nu väntar jag med spänning på att det ska dyka upp ett paket i min brevlåda också!

Massor av UFOn

Fick - helt oväntat en dag - lust att sy klart en massa ufon som legat till sig en tid. Det blev ett helt gäng kläder som blev klara, nu saknas bara märkning, fästa trådar och några tryckknappar så är de klara. I högen syns bland annat 2 par sparkbyxor, 1 klänning, 2 omlotttröjor, 1 pyjamasdress,1 par byxor, 4 långärmade tröjor... Bättre bilder kommer eftersom de blir helt klara.


Pysselhelgens resultat

Det blev ett gäng block, ett par örhängen som äntligen blivit klara, en liten vetevärmare till mannen och två små hemlisar... det var mycket trevligt och inspirerande att pyssla någon annanstans än hemma. Sedan var det uppskattat att min overlock fick följa med också.

Örhängena är virkade i svart bomullsgarn efter ett mönster i boken Väldigt virkat.
Blocken är tillskurna efter eget mått och framsidan på de blå blocken är små bilar och samma papper har små bruna sniglar på baksidan så det fick bli framsida på de större blocken. De gröna blockens framsida är gjorda av en gammal broschyr från apoteket som jag sedan laminerat. Det var superkul att göra egna block! 

  

Syfestivalen

Snart är det syfestival, det ser jag fram emot!

 I går sydde jag nästan klart vårhemlisen-arna, de blev ju två. Hoppas bara att mottagarna inte har problem med en viss liten invadrare från spanien för då kanske inte motivvalet var så lyckat... :-)

Gardiner gardiner

Äntligen är gardinerna färdigsydda!

och mannen har just klippt trådarna och hängt upp dem.

 det blev så fint, men nu vill jag inte sy gardiner på läääänge för det är så tråkigt.

Till helgen ska jag åka iväg och pyssla med ett par vänner, det ska bli trevligt, men jag har inte bestämmt vad jag ska pyssla med, kanske blir det något till  vårhemlisen...

Sjuk mamma och skrutt på bättringsvägen


hatar att vara sjuk, speciellt snuva när det bara rinner och man snyter sig hela tiden och vart man än går så får man vada i sina egna snorpapper som bildar högar, för man orkar faktiskt inte gå och slänga ett papper varje gång man snytit sig, för då måste man i princip spendera dagen brevid sopkorgen...

fast det kunde vara magsjuka förståss och det är ju inte heller kul, men det brukar gå över rätt fort medan en förkylning kan man få dras med i veckor ibland innan man är  helt bra.

Eller som en god vän till mig; hon fick en kraftig förkylning och precis när hon var på bättringsvägen så fick hon magsjuka också.

Två flugor i en, eller hur säger man?

Sjuk Skrutt = hemmamamma med hemlis på G

Sitter hemma och fnular på med studier medan Skrutten sover och hostar.

Har funderat på allvar nu ett tag på vad jag ska sy till min vårmysbabyhemlis swap. Har funderat och funderat på vad man kan hitta på. Hemlismamman är ju själv fantastiskt bra på att sy, så helst ska det vara något hon inte gör själv tänker jag mig... hmmm... Hon har två barn, så jag måste ju hitta på något till båda. En sak är klar och det är det som symboliserar vår för mig. Hos mig har denna symbol de senaste åren har utvecklats till ett intresse minst lika stort, kanske större, som att sy och fylla hyllorna med tyg! Hoppas jag inte sagt för mycket nu...

Fick beröm på dagis för min hemgjorda åkpåse och jag blev så glad!
Jag ska sy minst en till så att man kan ha en i varje vagn utan att behöva flytta runt den jämt. Men den här gången ska jag göra ett hål för flärpen/bandet som barnet har mellan benen så att Skrutten i hasar ner då hon sover.Pausfågel

Det är mycket i det verkliga livet nu så det blir desto mindre liv ute i det overkliga frö nu. Bjuder på en pausfågel som jag nåltovat på en bit tovat som en gång skulle bli ett kuddfodral.

Vet dock inte vad jag ska göra med den, några förslag?
 Den är väldigt liten ca 7 x 10 cm.


Natti natti

Nu är jag klar med min presentation för morgondagen. klockan är 01.05 och familjen har sovit ett antal timmar redan.
Hoppas jag inte försover mig imorgon.

RSS 2.0