Bildbevis

Måste bara visa upp Mannen som sitter och ritar mönster.

Det är inte en vanlig syn här hemma - lika ovanligt som en domherre i juni - men det har hänt!


Så här ser den ut...

... min stickmaskin alltså.

Det är en Brother som jag köpt begagnad på en annons, tror jag betalade ca 1000 kr för den occh den är helt felfri, har en massa funktioner som jag inte listat ut än och fungerar väldigt bra. En massa olika delar följde med också. Jag stickade en del på stickmaskin när jag gick på folkhögskola i södra sverige för en massa år sedan och efter det så ville jag ha en men det blev inte att jag köpte någon.

För ca 3 år sedan, när Skrutten var på väg, började jag införskaffa den maskinpark jag har idag. Den består av en styck symaskin (husqvarna emerald), en overlock (pfaff hobbylock) och en stickmaskin (Brother). Dessa tre maskiner har jag tänkt ska få vara mina trotjänare under många år framöver, minst 10 år,  men helst 20 eller mer.

Jag har enkla maskiner utan krusiduller som är helt mekaniska, just för att de ska hålla länge. Ju mer fina finesser på en maskin - ju mer kan gå sönder. Det finns ingen söm som jag saknar, de har många fler än jag använder faktiskt.
Det lackar mot jul

Det är rätt många projekt på gång nu, bland annat ett antal julklappar. För att inte förstöra julstämmningen visar jag bara Skruttens klappar.

Har kommit på ett bra sätt att bli av med alla små spillbitar av trikå -  man syr små underbrallor av dem, det är jättekul och de blir rätt knasiga av de olika konstiga färgkombinationerna.

Kanske de på dagis undrar varför Skrutten alltid är pajasklädd, men det blir rätt så när mamman gillar att sy i mönstrade färgglada tyger och Skrutten klär på sig själv.

Nyligen sorterade jag ur rätt mycket mindre tygspill - sånt som jag annars har till applikationer, stadgar axelsömmar med, gör stroppar av och annat småjox- och tog med till dagis, det blev rätt mycket, 2 proppfulla godislådor ocg dagen efter skickade jag med Mannen en påse till när han lämnade på dagis. Han räckte fram påsen och sa -"ni får säga till om ni inte vill ha mer tyg". Perfekt sätt att bli av med tygspillet, barnen har säkert roligt med det när de pysslar.


     


When in Rome do as the Romans

Dvs dricka massa starkt kaffe, äta Panini med salami och akta sig för trafiken.

Anledningen till mitt ganska hastiga besök i Rom är min uppsats i konstvetenskap, det finns ju en hel del att se i Rom som ni kanske vet. Det var härligt att få lite sol på sig och se något nytt, men fötterna värker än. Bjuder på en bild i väntan på att jag ska ha något att visa i Sy/stickväg. Självklart kommer min tröja att dyka upp här så småning om när de mångna trådarna är fästa och det börjar likna ett klädesplagg.


   

Tröjan färdigstickad...

... nu väntar montering.

undrar hur den kommer se ut? Gruvar mig för att börja montera ihop den, tänk om den inte blir bra? Det är ju inte som när man syr, dvs man kan klippa av ärmarna om de blir för långa....

Var i Rom i helgen. Det var stort. Åt pizza, pasta, glass och tiramisu, såg massor med monument och konst, men det bästa var varken sixtinska kapellet eller colloseum, det var en helt oväntad utställning med Nike de saint Phalle. Så bra, så bra.

bakstycket klart!

Nu ör det bara framstycket som ska stickas och sedan kan jag börja montera ihop min tröja. Det går ruskigt fort att sticka med stickmaskinen, det tog 1,5 timmar att sticka hela bakstycket och då blev jag störd av Skrutten ideligen också. Skrutten ville peta på nålarna och trassla till garnnystanet, inte uppskattat av mig. Nackdelen med stiskmaskinen är att den låter rätt mycket när man drar släden över alla nålarna, så man kan inte prata eller höra under tiden man stickar....

Stickmaskinen framme!

Nu har jag tagit ner den från sin dammiga hylla! Igår stickade jag 2 ärmar till min snygga snygga tröja som ska bli klar innan vintern är slut. Skulle gärna sätta mig och sticka vidare idag, men ska snart iväg på studiecirkel som jag startat med några goda vänner.


Pysselkväll i hemmet

Lördagkvällen spenderade vi (jag och Mannen) med att pyssla med julklappar.

Mannen ritade mönster och sydde på overlocken, medan jag måttade och klippte till lite andra saker.
Det hela är ju oerhört hemligt och kan ju inte visas här, men jag kan asvlöja att det rörde sig om en del velour i glada färger och ett pippilångstrump-tyg.


Samtidigt som det pysslades dracks det thé, det åts mörk choklad och i bakgrunden hördes Norah Jones.RSS 2.0