Idel nya projekt

Har nu påbörjat en liten trave med nya projekt.

Underst i högen ligger en rödaktig tröja som jag påbörjade för ett par månader sedan, antagligen har Skruttis redan vuxit ur den, men jag syr väl klart den ändå...
Sedan ett par tunna örngottsbyxor med gula blommor, det är ju snart semester!
En elefanttröja, till mig faktiskt!
Ett par turkosa igelkottsbyxor till Skrutten,
Ett par gröna elefantshorts
och ett par randiga underkläder

 

Jackan klar, äntligen!

Här kommer äntligen den färdiga bilden på jackan jag sydde för en tid sedan. Tyvärr visade det sig att jag valt en alldeles för stor storlek för Skrutten, så jag hoppas att den passar nästa år istället.  Speciellt nöjd blev jag med märklappen inuti jackan och reflexremsan jag sydde fast baktill. Jackan skulle egentligen haft fickor fram men jag blev så less när jag insåg att den inte skulle passa att jag ville avsluta den så fort som möjligt, så fickorna prioriterades bort. Nertill har jag satt en dragsko med resår. Sedan insåg jag också att det var en dålig idé att gå ner på stan för att köpa dragkedja, den kostade mig 70 riksdaler! Det är ju mer än vad tyget kostade. Det blev ingen billig jacka direkt och dessutom är den för stor för att användas. Men på det hela taget vart det ju en bra jacka fast den är för stor, hellre för stor än för liten. Kanske syr jag en till i mindre storlek, om jag ids, jag har ju en del andra projekt också...


      

Vad jag swapade iväg

Visar här vad jag swapade iväg för något.

Det blev två små katter i leksaksswapen, tillsammans med en blommig solhatt och en bit mönstrat flanelltyg.
Katter har jag sytt ett par av förut, men jag lyckades ändå göra samma misstag med dem här två som jag gjort tidigare. Jag sydde ihop delarna i fel ordning vilket medförde en sprättning och mycket handsömnad, men de blev rätt bra ändå. Funderade på att döpa dem till Doris och Tryggve, men tänkte sedan att den nya ägaren kanske vill göra döpa dem själv.

I neccesärswapen blev det en mönstrad nessesär gjord i vaxduk, tillsammans med några pocketböcker och lite tyg.
Det var min första nessäcär någonsin och vaxduk var väl inget nybörjarmaterial direkt, som jag svor, men jag tycker den blev rätt bra. Det verkar som om den nya ägaren också gillade den. :-) Jag sydde två samtidigt och det var nog bra för då kunde jag välja att skicka iväg den som blev bäst. (Den andra blev faktiskt vansinnigt sned på ena sidan, vilket jag inte såg föränn den var klar. Jag var nog lite trött.)

      

Neccessärswapen är här!

Igår kom ett paket med posten igen, det är så roligt när swaparna kommer!

I paketet låg en mycket fint sydd quiltad neccässär (hur stavas det egentligen?) innehållande: choklad, 2 tygbitar, ett nålbrev och frön till citronbasilika!

Minns inte att jag har berättat att jag är en passionerad amatör-odlare, men det kanske jag har? Hur som helst fröna landade helt rätt! :-) Det ena tyget, det storblommiga, för mina tankar till surfshorts så kanske jag syr ett par i Skruttstorlek av den tygbiten, den andra får ligga till sig lite tills jag kommer på något bra. Och chokladen den har jag redan påbörjat.

Tack så mycket Christina!Leksaksswapen är här!

Skrutten fick ett jättefint swappaket fyllt med virkade frukter och bakverk!

I paketet fanns också en bit flanelltyg med kaniner och morötter, det har  jag just fållat i overlocken och hoppas att Skrutten ska godkänna som snuttefilt. Man kan ju inte ha för många snuttefiltar. (Speciellt i magsjuketider har vi märkt att det skulle behövas fler.) Men än så länge är det bara 2 av 4 som passerat Skrutt-kontrollen, jag håller tummarna på att nr 5 ( kaninerna) ska bli godkänd.

Skulle ha lagt ut bilder på paketet om jag bara hittat delarna, Skrutten har lekt med alla kakorna och frukterna så jag vet inte vart de är just nu, men så fort de dyker upp så kommer en bild!

Tack så mycket TKS-design!


Välkommen Emil !

En liten Emil har kommit till världen! Ett litet klädset av landskapstyg fick han i brevlådan.
Det har legat färdigt i hyllan och väntat på honom länge, så länge att jag inte kommer ihåg vad jag använde för mönster eller vad det var för storlek. Hoppas han gillar setet!

Nu väntar en solig dag med picknick på odlingslotten!


Vill du ha en tröja?


Sydde den för en tid sedan åt Skrutten men när den var klar så var den nästan för liten, så den är aldrig använd, därför skänker jag bort den. Den är godisgrön med korallröda kantband sydd i  velour, strl 86. Vill du ha den så skicka ett mail till mig med din adress så kommer den med posten: Pennysson@passagen.seJeansragg

Äntligen lite bilder!

Jeansen är från min slakt av mannens trasiga favvojeans, det blev två par, men dessa blev intressantast, de har kvar originalfickorna fram, men jag har förminskat fickpåsen på insidan, de har uppvik fodrat med ett mönstrat tyg (Mannens val), bakfickorna sprättade jag lös och förminskade, och sydde sedan tillbaka dem på bakstycket, i jeansfållan fram satte jag en liten tygstjärna. Skrutten är inne i en stjärnperiod och tycker det är spännande med stjärnor.

Det andra paret satte jag bara resår i  midjan på, de fick behålla originalfållen i nederkant och de blev snygga med slitningarna på rätt ställen. De fick inga fickor, het enkelt för att jag inte iddes just då, men de blev bra och är lätta att matcha med vilka kläder som helst eftersom de bara är svarta.

Raggsockarna stickade jag klart alldeles nyss, fast jag påbörjade dem för länge sedan när jag insåg att Skrutten vuxit ur de andra jag stickat. De är i ren ull och det är ju klart det bästa när småfötter ska hållas varma i gummistövlar en regnig dag.

Sedan fick jag ett infall när jag höll på att städa bort Skruttens alla böcker häromdagen och insåg att de som skräpade mest var alla små pixiböcker som inte går att ställa i bokhyllan. Så jag slet tag i en gammal skokartong och gick sedan på jakt för att se vad den skule kunna kläs med, hittade en bit svart självhäftande plast som jag haft till kaklet i köket och klädde in den i det, satte på en liten lapp med innehållet och vips blev det mer ordning i bokhyllan. Allt enligt devisen; vad kan jag göra med det jag redan har?


            

Våren borta

Har sytt klart de två barnjeansen, det gick ganska fort, det ena paret fick vara helt utan fickor, jag satte bara resår i midjan och det andra paret ser ut som mannens byxor fast mindre och med mönstrat tyg i uppviket, och sedan sydde jag en liten stjärna i samma tyg som hänger i en byxhälla, den vart lite tufsig medn Skrutten gillar den.

Sedan är ju Mannens munkjacka klar, och Skruttens gula jacka också, bilder kommer.

Här är kallt, våren försvann och jag har raggsockar på mig inomhus.

Jeans-slakt och vårsol

Har slaktat ett par av mannens gamla trasiga jeans och håller på att göra 2 par byxor i Skruttstorlek av dem. De är svarta och har lite intressanta slitningar som säkert kommer se kul ut när byxerna är klara. det ena paret ska bli ungefär som de blågröna på bilden i modellen och det andra paret kommer mer se ut som vuxenjeans... tror jag...

Har gjort ett par Skruttjeans tidigare som jag är mäkta stolt över, men jag har inte visat dem på här, de togs nämligen i användning omgående och har mest varit på barnet eller legat i tvättmaskinen. De är sydda av ett par fd favoritjeans som ansetts förlorade pga sina många fläckar och hål, men jag hittade två bitar som var nästan helt bra och klippte till.
Sedan har de fått påsydda fickor av ett blommigt grönt tyg och de har fått blommiga uppvik. Eftersom jag sydde dem lite längre än strl 86 så gjorde jag så att man kan vika ner uppviket och då syns en liten kant av det blommiga tyget och byxan blir ca 5 cm längre. I midjan sitter bred mudd som går att vika ner/upp. De här byxerna kommer nog att räcka länge.

Skrutten har klätt på sig helt själv idag, långkallingar, tröja och strumpor. Vi ska strax gå ut och leka, klockan är halv 9 och vi har redan varit uppe i 2,5 timme. Kanske tar vi med picknick.

Solen lyser ute, våren är här!


RSS 2.0