Det enda jag sytt klart på lääääänge...

Här är necessären jag sydde till Purlywool >>>>>>>

PÅ hennes blogg kan ni följa hur det går för hennes projekt i tävlingen SO YOU THINK YOU CAN KNIT.
Hon har verkligen en spännande projekt på gång, hur cool stickning som helst! 3D-stickning!

I utbyte fick jag ett stickmönster till en snygg tröja som jag suktat efter ett tag.
Tyvärr ligger stickningen på is just nu eftersom jag har så mycket skolarbete.

Berlin var för de som undrar väldigt spännande. Det fanns hur mycket konst som helst att se, har bara sett en bråkdel! Det fanns många fina konstböcker som ville följa med mig hem, coola byggnader och häftig street-art. De hade goda falaflar och serverade grön öl. Man kunde även köpa bananöl på flaska, eller cola öl, eller kaktusöl. Ett ställe jag gärna åker tillbaka till med andra ord, men helst inte på gruppresa nästa gång...


Vantstickningen

Nu kan jag visa vad det blev för småstickat. Det blev ett par vantar till Skruttens mormor.


Tomatplockning

Har plockat en del tomater hemma inne på fönsterbrädan. Tomatplantorna som jag hade på balkongen hann inte mogna innan det blev för kallt så de fick flytta in. Lite kul är det ju att plocka tomater hemma, färskare än så kan de ju inte vara.Randigt värre

Fick en bunt med härligt randig velour i 30 årspresent av goda vänner. Den ena tygbiten räckte till byxor och tröja till Skrutten. Den andra tygbiten, som är grön och brun (två favoritfärger i kombination) ligger och väntar på sin tur i skåpet. Det blir ju lite väl randigt om Skutten har både tröja och byxor samtidigt, men med en enfärgad överdel/underdel så blir det väldigt fint.

På mitt förra inlägg om stickarm så fick jag svar från Sara: ja, man kan få stickarm. Så jag tar det lite lugnt med stickandet nu framöver. Men jag ska ändå använda stickmaskinen på resten av tröjan eftersom slätstickning är dödligt tråkigt. Då kanske tröjan hinner bli klar också innan snön smälter bort i vår...Stickningen har börjat.

Har gjort en mudd än så länge...

...tanken är att göra alla muddarna klara och sedan föra över stickningen till stickmaskinen för att göra den långa tråkiga slätstickningen av fram och baksida.

... måste bara göra några provbitar först och se så jag får rätt garnspänning, och masktäthet först.

Men det är ett litet projekt att bara ta fram stickmaskinen och montera ihop den och sedan vakta den, eftersom Skrutten antagligen kommer att vilja vara med och peta på den.

Jag sparar det nog till nästa helg...

RSS 2.0